|
<< Geri
Elektriğe yeni yıl zammı geldi
Elektrik fiyatlarına 1 Ocak 2010'dan geçerli olmak üzere konutta yüzde 1,32, sanayide yüzde 1,23 zam geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun açıklamasına göre zamlı fiyatlar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Elektrik fiyatlarına en son ekimde konutta yüzde 9,68, sanayide yüzde 9,85 oranlarında zam gelmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hafta başında katıldığı bir televizyon programında elektrik fiyatlarına ocak ve şubat aylarında zam yapılacağını duyurmuştu.
Öte yandan Enerji KİT'lerinin birbirine olan ve 20 milyar TL'yi bulan fatura için düğmeye basan bakanlık 2010 yılının ilk çeyreğinde borç sarmalını temizleyecek tahkim yasa tasarısını Meclis gündemine taşımayı planlıyor. Bununla birlikte yıllara yayılacak zamlarla 20 milyar TL vatandaştan çıkarılacak.
Enerji Bakanlığı yetkilileri zamlara gelecek yıl başlanması gerektiğine dikkat çekerken, "Bunu ya biz yapacağız ya da bizden sonraki yönetim yapacak. Ama bunu tüketici mutlaka ödemek zorunda kalacak" demişti. Bürokratlar, 2010'da dünya genelinde de enerji fiyatlarında artış olacağını belirterek, gelecek yıl indirim olmayacağının sinyalini verdiler.
|