DUYURULAR

KESİAD’ın ilk kadın başkanından 8 Mart mesajı

Kemalpaşa Sanayici İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle açıklama yayınladı.

OECD ülkeleri arasında kadınların iş gücüne katılım oranında Türkiye’nin sonuncu olduğunu hatırlatan Beydemir şu açıklamayı yaptı;

“Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm kadınlarımızın toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında beklentilerini dile getirdiği ve bu uğurda atılması gereken adımlara dikkat çektiği bir gündür. 8 Mart’ın doğuşuna baktığımızda ve bu süreçte verilen kadın mücadelesini düşündüğümüzde 8 Mart sadece bir kutlama değil bir farkındalık, saygı ve mücadele günü olduğu gerçeği önümüzde beliriyor. O sebeple 8 Mart’ı kadınların sorunlarına dikkat çektiği, toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yaptığı, iş yaşamında, özel yaşamda ve kamusal alanda kadınları ötekileştiren, baskılayan uygulamaları teşhir ettiği, mücadele kararlılığı gösterdiği bir gün olarak değerlendirmemiz gerekiyor.

OECD ülkeleri arasında kadınların iş gücüne katılım oranı sıralamasında Türkiye’nin 33.6 ile sonuncu olması, ve hemen bir basamak üzerinde takip ettiği Meksika’da bu oranın yüzde 43 olduğunu düşünürsek verilmesi gereken mücadelenin büyüklüğünü görmüş oluruz. Bir iş kadını olarak, bir sanayici ve iş insanları derneği başkanı olan bir kadın olarak iş yaşamında kadınların yaşadığı sorunları en yakıcı haliyle biliyor ve anlıyorum. Ülkemiz kadınlarının kurtuluşu ve refahını iş yaşamında onları var ederek sağlayabiliriz ve bu da ülkemizin refahı, gelişmesi ve kalkınması anlamını taşır. Büyük bir iş gücünü iş yaşamının dışında tutarak yürümeye çalışan bir ülke olarak bu sorunumuzu çözmediğimiz sürece ekonomik anlamda ne tam anlamıyla kalkınabiliriz ne de muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. İş yaşamında kadını var etmek bu ülkenin temel amaçlarından biri olmalı, erkekler de dahil olmak üzere her kesimin bu alanda bir farkındalık yaratma ve sonuç üretmesi gerekli.”

IP Adresiniz (3.22.61.246) kayıt edilmiştir.