DUYURULAR

Sanayide kadınların artmasını diliyorum

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD)  ilk kadın başkanı Başkanı Seçim Beydemir Kaynak, “Sanayide kadınların artmasını diliyorum. Çünkü başarılı olduklarını düşünüyorum. Biz şu anda üretimde birçok kadınla birlikte çalışıyoruz. Biz bunun ne kadar doğru bir seçim olduğunun farkındayız” diye konuştu.

KESİAD Başkanı Seçim Beydemir Kaynak, Gün Başlıyor’da Ayşegül Koç’un konuğu oldu. Sanayide kadınların artması gerektiğini belirten Kaynak, “Kadınların çok başarılı olduklarını düşünüyorum” diye konuştu.

YÖNETİCİ KADIN OLMAK AYRICALIK 

Kadın yöneticinin ayrıcalık yarattığını belirten Kaynak, “KESİAD’ı ilk kadın başkanıyım. En büyük handikabımız olan KESİAD’ı devraldık ve pandemi patladı maalesef. Çok da kendimizi gösteremedik diyebilirim. Kadın olmanın bazı ayrıcalıkları da beraberinde geldi. Kadın olmak bana göre bir ayrıcalık. İnsanlarla iletişiminiz çok daha değişiyor. Ben bundan keyif alıyorum. Keşke şartlar daha farklı olsaydı. Birçok etkinliğimizi yapamadık. Eğitimleri yerine getiremedik. Ancak yine de birçok değişiklik geldi. Biz kadınlar, organizasyon yeteneğimiz olduğunun farkındayız. Kadınlar ayrıntıyı seven insanlar, daha mükemmeliyetçiler; erkekler ise biraz daha rahat. KESİAD’ı devraldıktan sonra aidat kısmından tutun da en ince ayrıntısına kadar hepsini eledim, elekten geçirdim. Birebir kendim düzenledim. Yeni bir düzene soktuk diyebilirim” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINDA KADIN OLMAK

‘Sanayide kadınların artmasını diliyorum’ diyen Kaynak şöyle devam etti: “Çünkü başarılı olduklarını düşünüyorum. Biz şu anda üretimde birçok kadınla çalışıyoruz. Üretim planlama müdürüm, üretim vekilim bir kadın. Bizler kadın colarak  bunun ne kadar doğru bir seçim olduğunun farkındayız. Birçok sanayi kuruluşunda kadınlar önde yer alıyor. Bunları görmek güzel.”

KADINA ŞİDDET TOPLUMSAL SORUN

Son zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarının artışına da dikkat çeken Başkan Kaynak, çözüm önerilerini sıraladı: Kaynak, “Ben yine aynı noktaya geliyoruz. Toplum olarak bir yetiştiriliş tarzımız olduğuna inanıyorum. Erkek her şeyi yapabilir. Kadını dövebilir. Hovardalıkta yapabilir. İçedebilir. Dağıtabilir. Erkek olduğu zaman bir tolerans tanınmış. Kadın ise sürekli gözetim altında. Bu hala böyle. En modern dediğiniz aile yapısında bakın. Kız çocuk izin alır erkek çocuk izin bile almadan dışarı çıkar. Biz bunları aşmadığımız sürece şiddete ve diğer sorunlara çözüm bulamayız diye düşünüyorum. Bir kere öncelikli olarak eğitim her şeyin başında geliyor. Biz eğitimi çözemedik. Türkiye Ankara ve İzmir’in merkezinden ibaret değil. Ben uzun süre Doğu’da görev yaptım. Oradaki kültür yapısını çok daha iyi biliyorum. Bizim normal konuştuğumuz şeylerden onların haberi bile yok. Eğitim oradaki birçok çocuğa ulaşmıyor bile. Ulaşsa da yarım yamalak ulaşıyor. Biz bunları çözmediğimiz sürece kadın şiddetine çözüm bulamayız” dedi.

KEMALPAŞA’DA BAŞARILI BİR YÖNETİM VAR

Yerel yönetimlerin kentin gelişiminde önemli katkılar sağladığını belirten Kaynak, Kemalpaşa Belediyesi’nin de yaptığı çözüm odaklı çalışmalarla etkin bir kent yönetimi gösterdiğini belirtti. Kemalpaşa’da yerel yönetimlerin ve sanayicilerin her zaman işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Kaynak, “Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da eğitimci olduğu için etkin bir yönetim sergiliyor. Daha önce de başkanlık yapmıştı, tecrübeli bir isim… Eğitimci olmasından dolayı üstlendiği göreve çok farklı bakıyor  Güzel şeyler yapıyor, güzel şeyler başarıyor. Fakat onun da şanssızlığı pandemi, kriz derken bulunduğu bölgenin sıkıntılarıyla boğuşması” dedi.

IP Adresiniz (92.42.38.45) kayıt edilmiştir.