DUYURULAR

KESİAD Üyelerine 2020 Brifingi  

KESİAD üyelerine 2020 brifingi  

Yorgancılar: “Dünyayı arşınlamadan iş yapmak artık mümkün değil”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türk iş insanlarının dünyayı iyi okuması gerektiğini belirterek, dünyayı arşınlamadan iş yapmanın artık mümkün olmadığını söyledi. Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) tarafından 29.01.2020’de Ramada Kemalpaşa Oteli’nde düzenlenen ekonomi sohbet toplantısına katılan Yorgancılar, konukları olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar 2020 yılı Küresel ve Türkiye ekonomisi öngörülerini iş insanları ile paylaştı.

KESİAD Yönetim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen’in Çin ekonomisindeki gelişmelerin küresel ekonomiye etkileri konusunda sunum yaptığı toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, geçmiş dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı ve önceki dönem Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Teleseren ve çok sayıda bölge sanayicisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç, “Üreten Sanayi Büyüyen Ekonomi” sloganıyla çalıştıklarını söyledi. Büyümenin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel noktasının üretmekten geçtiğini dile getiren Meriç, “Üretmeden büyümeyi hedef alan bir ekonomiyi gündemde tutuyoruz. Üretebilmek ve kalkınmak istiyorsak bunu eğitimle gerçekleştirebiliriz. Bütün ülkede olduğu gibi bizlerin de teknik ara eleman sıkıntımız var. Bunun çözümü için bölgemize meslek lisesi kazandıran Sanayicimiz Ali Rıza Çelik’i kutluyorum. 2020 ekonomik öngörülerini bizimle paylaşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a ve Çin ile ilgili bilmediğiniz detayları bize anlatan Yönetim Kurulu Koordinatörümüz Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Güney Kore ve Singapur iyi incelenmeli”

“Küresel ve Ulusal Ekonomiye İlişkin Beklentiler” adlı sunum yapan  EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Türkiye’nin kalkınabilmesi için dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. Dünyanın teknoloji ve bilim sayesinde büyük bir değişime uğradığını dile getiren Yorgancılar, “Türkiye, bilim ve tekniğin ışığında dünyadaki hak ettiği yere kavuşabilir. Eğer dünyadaki bulunduğumuz konumdan memnun değilsek, Güney Kore ve Singapur gibi örneklere iyi bakmamız gerekiyor. 2020 yılında başta Avrupa olmak üzere birçok Afrika pazarında gerçekleşecek büyümeler Türkiye için güzel bir fırsattır. Türk iş insanları bu fırsatları değerlendirmek için dünyayı iyi okumalı ve bütün dünyayı arşınlamalı. Bunu yapmayanlar küçülmeye mahkum” diye konuştu.

“Çin, finans sektörüne yönelecek”

Türkiye’de küresel finans krizinin tam olarak anlaşılamadığını ifade eden KESİAD Yönetim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen de  2019 yılında dünya ekonomisinin küçülmeye gittiğini söyledi. Çin ve Amerika arasında gerçekleşen ticaret savaşının ülkelerin dolaylı yoldan küçülmesine sebep olduğunu belirten Prof. Dr. Küçüközmen, “Amerika, duyarlı ve öncü teknoloji konusunda dünyada hala bir numara ama Çin bu konuda Amerika’ya yetişmeye çalışıyor. Çin ekonomisinin yükselmesi ve teknolojik gelişmelerin belirli bir seviyeye ulaşması, Çin’i artık başka yollara da sevk edecek. Çin’de büyük bir değişim var. Çin pazarından Türkiye olarak ne yazık ki çok az pay alıyoruz. Siyasi gelişmelere kulak asmadan, ön yargılarımızı bir kenara bırakarak ticaretimizi artırmalıyız. Çin artık Dünya’da daha fazla söz sahibi olabilmek için finans sektöründe de adını duyurmaya başlayacak” dedi.

IP Adresiniz (3.144.244.44) kayıt edilmiştir.